GAIS 0-1 Varbergs BoIS

Så då var det igång igen – 30 omgångar av menlöshet och blandade känslor av hopplöshet och irritation. Med andra ord har GAIS fotbollssäsong startat. Av gammal vana och tradition kördes GAIS över på hemmaplan av Varbergs BoIS. Ett gästande lag som egentligen kör med samma taktik varje gång (kraftspel, en tung centrertank i mitten et cetera) och ändå lyckas ta GAIS på sängen. Hemmalagets respons bestod mestadels av plattityder – på plan under och av plan efter.

Under stora delar av matchen hade GAIS ingen synbar spelidé och spelet breddades allt för sällan. Taktiken tycktes gå ut på att sju-åtta grönsvarta spelare placerade sig på en liten yta kring och strax framom mittcirkeln för att sedan passa bollen till varandra, typ. När en boll faktiskt kom fram var spelarens första reaktion alltid att klacka upp bollen två-tre meter i luften, ibland för att ta emot den själv, ibland skulle det till synes föreställa en passning. Detta maximerade möjligheterna för motståndarna att jogga fram och störa lite lagom så att GAIS tappade bort bollen. Att GAIS sedan lyckades med detta under de sista 20-30 minuterna av matchen berodde näppeligen på så mycket annat än att BoIS accepterade det.

Även om jag svor en del över domarens blåsande och viftande så går det knappast säga annat än att Varberg var det bättre laget. Efter 18 minuter av inkastövningar var det hallänningarna som hade det första avslutet på mål. Målet kom åtta minuter senare. GAIS hade, vad jag kunde uppfatta, inte ett enda avslut under första halvlek. Det tog åtminstone en halvtimme innan jag överhuvudtaget blev lite upphetsad i positiv bemärkelse. Som vanligt gick det över väldigt fort. Lite distansskott och några halvdana avslut i samband med fasta situationer i slutet på andra halvlek gör knappast en vår eller sommar.

Jag har inga förväntningar inför säsongen. Knappt att jag hade några innan denna match. Nu är förväntningarna nere i botten. Prognos för slutplacering efter en omgång: 13 (-5 från försäsongsförväntningar).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s