Östersunds FK 2-0 GAIS

Ett träningspass på Ullevi i dis – Det är då som det stora vemodet rullar in. Ja, så går den andra raden och början på refrängen i den gammal svensk melodi – Vintersaga – från början av 1980-talet, flitigt omgjord under de följande åren. Det är la rimligen något sådant som drabbat spelarna, trots att det knappast kan vara varken disigit eller vintrigt på Ullevi eller på GAIS-gården. Det var emellertid ett stort vemod som rullade in på en central Stockholmspub där dussinet personer bevittnade det som tydligen skall vara GAIS spelidé (den tidiga) hösten 2013.

Maken till vankelmodigt och lamt press- och försvarsspel får man leta efter. Att GAIS, numera förmodad för den övre halvan, inte fick med sig mer än ett avslut utanför mål på hela första halvlek och sedan inte lyckade med mer än en halvhyfsat tiominutersperiod i andra halvlek är lite bortom min förmåga att förstå. Det är endast gårdagens goda nyheter kring elitlicensen (fast det kommer nog säkert att skita sig i vilket fall) och en viss anspänning inför morgondagens match mot Hovås-Billdals Golf- och Seglarsällskap som gett mig energi att för formens skulle hafsa ner dessa fåtaliga meningar.

Nå, låt oss tänka positivt. GAIS ligger nio poäng före Jönköpings Södra på 13:e plats och kvalplats neråt efter 2/3 av säsongen. Om Södra och lagen kring strecket fortsätter att få samma resultat den sista tredjedelen som de första två så kommer de, eller de lag som tar över deras plats i tågordningen, att sluta på 33 poäng. Ett par segrar – förslagsvis en mot ÖIS nu på torsdag – och kontraktet är i stort sett säkrat. Därefter är det bara att vänta på alla lik i garderoberna och byråkratisk-administrativa misstag som närsomhelst kan komma in från sidan och sända in och i misär – det är då det stora vedmodet rullar in, igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s