GAIS 3-0 Landskrona BoIS

I Göteborg regnade före matchen. I Muppsala var det mer soligt. Som gräsänkling hade promenerat med avkomman till lekparken. När klockan började närma sig matchstart ville inte ungen gå hem. I slutändan fick jag ta till det där låga knepet som jag, när jag var lite yngre och därmed lite visare, suckade och skakade på huvudet åt: Vill du ha glass, vi har hemma? Nå, att muta sitt barn med en liten glass för att få se GAIS är trots allt ett lågt pris att betala.

GAIS startade matchen med en i stort sett väntad startelva. Den enda förändringen var egentligen att Angus fått gå ut i förmån för Kenneth Gustafsson. På lekparken hade jag innan match hunnit med att lyssna av Radio Grönsvarts senaste pod där kaptenen medverkade. Även om Kenneth inte riktigt nått upp till de höjder som under en säsong eller så fick mig att återkommande begära en staty i centrala Hindås så finns det nog anledning att återigen kräva detta efter dagens match. Kaptenen stod för två målpass i matchen. Överlag var detta en match där få spelare föll ur ramen, även om det återigen kunde väckas frågor kring några av avsluten. Många av dessa skapades emellertid av målsumparen, i många fall Joel Johansson, själva. Det kanske inte är någon vidare tröst men jag vill ändå peka på att GAIS för närvarande tycks ha ett både solit mittfält och försvar med en anfallare som sliter och springer och kämpar matchen igenom. Att han då bränner en och annan målchans får kanske förlåtas.

Problemet ligger lite på den andra anfallaren. Jag har varit missnöjd med Mommo under säsongen. Huruvida han var dålig i denna match är svårt att sia om. I ett relativt tidigt skede blev han skadad – han har lite otur på plan tycks det som – och ersattes av Linus Tornblad. Denna vajande majskolv som under en tid förra säsongen var något av ett ljus i mörkret har hittills i år inte presterat. Vari felet ligger är svårt att spekulera kring. Att en så pass ung kille går ner sig i perioder och inte klarar av att prestera är emellertid något som man nog får räkna med, de är ju lite lata de där ungdomarna. Det säger i alla fall Magnus Henrekson och då måste det ju vara sant. Som den försiktige investerare i fotbollstalang jag inte är men skulle ha varit så hoppas jag emellertid att GAIS inte – så länge inte beteendet är uppenbart destruktivt – slänger ut killen med det badvattnet, så som GAIS tycks ha gjort i en del andra fall när unga spelare har varit bra för att sedan gå in i en svacka i en säsong. En faktor som emellertid försvårar en sådan bedömning är om GAIS har råd att behålla spelare som inte presterar fast med en trupp på 27 man där Linus är 13-14:e man i truppen så är det kanske inte han som det skall sparas på i första hand.

Om Thomas Askebrand lovat GAIS startelva glass om de vann matchen förtäljer inte historien. Däremot verkade i alla fall några av Landskrona-spelarna tryckt i sig en Big Pack strax innan match. I alla fall verkar det vara kontentan av de förklaringar som framfördes över att GAIS kunde vinna över topplaget Landskrona. För det kan ju inte vara så att GAIS helt enkelt var bättre än Landskrona?

(Bilder: http://www.gb.se)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s