GAIS 3 – 1 Degerfors IF

Efter den dystra premiären så vändes siffrorna till GAIS favör en vecka senare. Frågan jag, och säkert många andra med mig, ställer sig är om detta var ett bottenmöte i 2013 års Supperetta eller om GAIS kan förvänta sig och ge och ta poäng över seriens gång. På så sätt tillskansa sig en hyfsad mittenplacering, eller ej. GAIS beslut att införa Sektion 23 på långsidan kan däremot inte ses som något annat än en total succé, även på tv-skärmen (eller snarare datorskärmen).

Askebrand valde att inte göra några större förändringar i jämförelse med förlustmatchen. Linus Tornblad flyttade upp på den osynliga Mommos plats och ersattes på högermittfältet av Hampus Andersson. Bytet var onekligen i en framgång. Framgången hänger i alla fall delvis ihop med att GAIS inte släppte in första målet. Hade vi gjort det hade matchbilden nog varit en annan. Att ha Joel Johansson och Linus spelande på kontringar är en guldsits och att tappa den ledning laget fick efter sådär tjugo minuter hade varit ett kapitalt misslyckande. Oaktat dessa fördelar kan vi emellertid ta med oss det positiva i ett till synes väl fungerande samspel mellan anfallarna och de viljeyttringar som låg bakom de två första målen.

I backlinjen fick kapten Gustafsson ersättas av den unge Mirza Mujcic. Detta var GAIS akilleshäl under matchen, ett problem som blev allt större i och med att tiden gick. Mirza var allt för långsam för att bemöta den förre GAIS-sojuornen Rennie i steget och tvingade/valde att i ett tidigt skede att dra sig inåt och lämna kantytorna till den kvicke och tekniske ivorianen. Genom att Degerfors spelade 4-2-3-1 så var de för- och nackdelar som gästernas anfallsspel hade relativt förutsägbara visavi en mer traditionell 4-4-2. De hade en hel del platser på ytorna, då framfört på Rennies kant, och kunde ta för sig på innermittfältet med ett numerärt överläge men saknade tyngd i straffområdet. Att Degerfors, om jag inte missminner mig, hade fler avslut under matchen berodde snarare på att de sköt flera skott från strax utanför straffområdet. På grund av att GAIS försvarssamspel mellan backlinje och mittfält inte tycks vara riktigt samspelt i alla lägen så orsakade detta större problem en nödvändigt. Vidare uppstod det ett antal kaosartade situationer i målområdet som jag hade önskat att jag sluppit uppleva.

Annonser

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s