The Big Issue

Köpte ett gatumagasin häromdagen. Det står hemlösa och säljer dem lite här och var omkring centrala Oxford. Som brukligt är när det kommer till hemlösa tidningsförsäljare så innebar köpet dessutom ett trevligt samtal kring bilfabriker. Ja, samtalen kanske inte alltid handlar om bilfabriker, men ni förstår vad jag menar.
Big Issue
Tidningen heter The Big Issue och ges ut i hela UK, ja faktiskt på andra platser också. Tydligen världens största gatumagasin/-tidning. Just detta är kanske problemet med den. Jag har ju bara läst ett nummer, och det var inget större fel på det, men det ger ju inte så mycket lokal information om situationen i Oxford med omnejd och hur det är för hemlösa här. Detta tycker jag är lite trist. Nog för att det inte behöver vara så att bara för att en produkt säljs av en hemlös så måste det vara fruktansvärt präktigt men nog kan man hoppas på lite mer kontakt med gatan.

Jag har redan en gång tidigare framfört denna kritik mot Situation Stockholm, än bara baserat på ett nummer. Det är i mina ögon alltid svårt att förhålla sig till det socioekonomiska problem som onekligen är sammanlänkat med hemlösas försäljning av gatutidningar – vilken ståndpunkt man än har kommer att alltid något arg, radikal sociolog eller motsvarande och förklarar hur förkastlig ens skenheliga borgerliga värderingar är – men jag rankar fortsatt Faktum högre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s