Den långa marchen

Efter några dagar i Oxford så sattes jag inför det verkliga eldprovet. Kl 0930 på söndagen mötte jag upp två andra svenska doktorander, L och P, och C vid Radcliffe Camera. Uppgiften var att introduceras till staden Oxford. Med staden Oxford menas då i första hand, ja nästan enbart, den akademiska orten Oxford. Referenserna till Brideshead Revisited haglade tätt i ett vintersoligt Oxford som ännu inte drabbats av några dagar av snöstorm som skulle drabba landet under den följande veckan.

IMG_3091

Radcliffe Camera – min nuvarande arbetsplats

En uppskattning i efterhand ger att vi måste ha traskar runt i två mil och fjorton timmar. C hade i ett tidigt skede meddelat att han var redo att fortsätta så länge vi orkade och ingen av oss andra verkade villiga att ge upp. En privat anordnad liten sightseeing utvecklades till ett uthållighetsprov. Till skillnad från vanliga maratonlopp så innebär detta lopp emellertid även att man var tvungen att språka belevat om kultur och akademiska spörsmål.

Den stora utmaningen var när C fick för sig att det naturliga målet, efter att ha avslutat några Colleges, tedrickande och dylikt, var att ge sig av till The Trout, en gammal pub utanför staden som bland annat skall förekomma en massa i Kommissarie Morse. Att ta sig ditt inkluderade en marsch på sådär tre kilometer längst floden, där det i det under en stor del av sträckan handlade om att gå på ängar jämte themsen i ett landskap som under senare tiden haft en del problem med översvämningar – Lerigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s