GAIS 0 – 1 AIK

Har läsaren någonsin befunnit sig på en arbetsplats där ni själva i stort sett vet vad ni skall göra – och det är mycket, då företaget/organisationen/byråkratin är kris – samtidigt som det av någon anledning återkommande och frekvent kallas till tröttsamma möten nere på huvudkontoret där den mesta tiden handlar om diskussioner kring inredningen av huvudkontorets nya entré. Detta trots att alla vet om att om resultaten vänder tvingas verksamheten i vilket fall bort från sin fina adress i Vasastan ut i Partille, Kungälv eller någon annan sån där ort som ingen vill göra annat än passera igenom?

Det är lite så det känns när GAIS kallar till ännu en fest i det som är fotbollsallsvenskan 2012. Det känns som det finns andra saker som tar upp all ens grönsvarta medvetande så det finns egentligen ingen plats för dessa matcher. De är mest ett spel för gallerierna som också blir mer och mer av en formalitet för varje omgång som tickar förbi. Inte blir det bättre av att många inbjudna helt enkelt inte ids gå på festerna längre, då de är så pass förutsägbara. Lite som en högstadiefest eller firmafesten på en uppenbart dysfunktionell arbetsplats.

Dessutom håller redan de flesta av verksamhetens kärna, fotbollsspelarna – våra svetsare, svarvare, CNC-operatörer, elektriker, reparatörer, verktygsmakare, verkstadsmekaniker – upptagna av att tänka på att finna en ny arbetsgivare som de hopp-Jerkor de är. Endast några lärlingar, försupna grovarbetare och en och annan stann-Anders kan förväntas finnas kvar i slutet av detta allt mörkare år.

Nu skall jag strax åka iväg på min egen arbetsplats upptaktsträff. I jämförelse med Säpo, Tillväxtverket eller SSF förväntar jag mig att tillställningen kommer att vara tämligen modest men till skillnad från den allt mer tröttsamma och numera osannolikt pinsamma ladies-night-turné som är GAIS anno 2012 så är jag i alla fall rätt säker på att min arbetsplats finns kvar 2013.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s