GAIS 2 – 3 Malmö FF

En fjäril gör ingen sommar och en bra halvlek gör ingen framgångsrik fotbollssäsong. Att GAIS, mot alla odds, kunde prestera en vettig insats och i halvtid faktiskt leda mot topplaget och tronpretendenten Malmö FF var med än vad jag hade hoppats på. Desto mer smärtsamt att då behöva se spelarna klanta bort sig på sedvanligt sätt direkt i början på den andra halvlek. Snart var ordningen återställd. En förlust som vissa förvisso torde som ett fall framåt eller vill ta med sig goda intentioner ifrån vill jag med detta inlägg vederlägga. Om något så etablerar detta enbart GAIS som ett lag av förlorare – eller loosers som det numera heter heter på internetsvenska.

Jag går inte igenom matchförloppet i någon kronologisk ordning då det faktiskt är allt för smärtsamt för mig att mäkta med. Vi skall endast konstatera att båda lagen hade 9/3 i avslut i halvtid. I jämförelse med föregående match var detta definitivt en uppryckning, då GAIS endast mäktade med 2/0 på hela matchen. Att det sedan urartade till 12/10 till gästerna mot 3/2 i andra halvlek är måhända inte att förvåna. Det är i vilket fall bättre än föregående bortamatch totalt sett men samtidigt säger det snarare att GAIS var under all kritik värdelösa i den matchen. Det avgörande är trots allt att MFF tilläts göra 2 mål i andra halvlek och vinna matchen.

Vad jag emellertid ställer mig undrande till är varför inte Linus Tornblad får spela varje match från start (och sedan får bli utbytt när han inte orkar mer). Det är ju inte bara det att han är snabb – vilket är en fördel när man möter ett lag som kommer att dominera, och det gäller ju alla GAIS motståndare – utan han har också tekniskt kunnande att föra med sig bollen i trängda lägen. Snabba, unga spelare finns det gott om. Att kunna komma fram med bollen i motståndarnas straffområde som han gjorde exempelvis i samband med det ledningsmålet är inte lika vanligt. Då jag förstår det som att Peter Ijeh får betalt för prestation (prestation skall här urtolkas i en vid bemärkelse; som styrelseproffs prestationer ungefär) så finns det ingen anledning att spela honom. Det är bättre att spara på pengarna. Har herr Ijeh inte lagt undan några kronor/dollar/pund på kontot under hans karriär så är det hans problem. Om han inte kan överleva på grundlönen får han la ta och skaffa sig ett annat jobb.

Det var den positiva biten. Den negativa biten är varför Wanderson do Carmo får ta hand om GAIS straffar. Jag kan aldrig påminna mig att han varit bra på straffar, även då han var en odiskutabel stjärnspelare. Nu var förvisso Wandersons insats acceptabel i övrigt, även om han i mitt tycke överglänses av en Romario. Medan han tidigare oftast varit känd för att dribbla runt med bollen till mittplan tills han tappade bort den lyckades han denna gång även få fram några väl genomförda djupledsbollar. Genom att han, till skillnad från dagens Wanderson, oftare får bollen rättvänd och det med Linus på plan åtminstone finns en spelare som kan hota lite grann på djupet, så är ju detta en fördel och som skapar möjligheter till avslut även med ett begränsat bollinnehav i övrigt.

I det stora hela var matchen emellertid föga annat än en besvikelse. Inte bara för att GAIS förlorade – som en looser-supporter 2012 så förväntar jag mig ju egentligen föga annat än förluster. Nej, det är än värre att laget går runt och ger mig hopp i en halvlek!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s