Kalmar FF 2-2 GAIS

Återigen missade jag delar av matchen och tvingades lyssna på den första timmen via radio. Jag är egentligen positiv till fredagsmatcher som idé men i mitt tycke fungerar det inte som bra för mig som exilare (eller när det är bortamatch som nu). Det är liksom ingen som tar det riktigt på allvar att GAIS skall spela en match i Kalmar mitt i den där förbannade fredagsmyshetsen. Fast bäst av allt kanske vore om SEF/SvFF/Canal plus kunde ta och sansa ner sig lite och skapa ett spelschema som det på något sätt går att anpassa sitt liv efter även för oss som faktiskt måste göra och tänka på andra saker än GAIS dygnet runt – även om vi egentligen skulle vilja det…. OK, kanske inte just i nuläget med sju poäng efter sju omgångar.

Radiolyssnandet ger mig begränsade möjligheter att egentligen säga bu eller bä om GAIS och de individuella spelarna. Lokalradiofolket hade fullt drag med (tror jag) tre reportrar för att bevaka matchen. Verkade hyfsat pålästa trots allt, trots att kommentatorn kallade Reuben Ayarna för Anyara hela tiden… Till en början var det inte heller så hemskt att lyssna på radion då det trots allt lätt som ljuv musik i mina öron. GAIS spelade tydligen verkligt bra och 1-0 målet skapades genom vackert samspel mellan en allt piggare Wanderson do Carmo och Linus Tornblad. Sedan gick det åt helvete igen. Det verkar som att GAIS gick in med en kaxig attityd och självförtroende – radiofolket poängterade detta redan innan matchen. Sedan stötte GAIS på lite motstånd, släppte in ett mål och sedan var det självförtroendet som bortblåst – som en tonåring som skall agera tuff framför sina polare och sedan visar sig hamna i en situation som denne inte riktigt kan hantera.

Så när jag tillslut kunde se på matchen så låg vi under med 1-2 och kvittering såg ut att ligga långt borta. Vari GAIS problem kan ligga i har det ju spekulerats en del om, inte minst från min sida. Som jag såg sista delen av matchen nu så verkar det som att det finns något problem med GAIS försvarsspel som fungerar väldigt dåligt då det saknas riktigt självförtroende. Hög press kan vara bra men då det inte funkar och laget blir långt så är det inte så svårt för motståndarna anfalla genom snabba bollar in på offensiv innermitt. Vidare spelade de röda guldfåglarna med 4-1-4-1 och kunde samtidigt sätta rätt hård press på GAIS båda innermittfältare och samtidigt ha en elak jävel i reserv. En elak jävel som förstås som vanligt får våldföra sig på stackars lilla Wanderson (ja, nu såg jag ju inte matchen men jag behöver inte se matchen för att bestämma hur det såg ut). Det verkar inte funka för GAIS om man pressar innermittfältarna då ytterbackarna inte riktigt duger för att föra spelet framåt. GAIS verkar inte riktigt ha klarat av att komma framåt helt enkelt.

Sedan blev det ju trots allt en del lycka mot slutet när inbytte Jakob Olsson kunde trycka in 2-2 med kraft efter en nedtagning av Peter Ijeh. En poäng som betydde mycket enligt vissa, men samtidigt så räcker det ju inte. GAIS har bara förlorat två matcher, det har BK Häcken också gjort men de ligger tvåa i tabellen istället för ovanför kvalstrecket för att de vinner matcher också…

Annonser

4 comments

 1. 2-2 är helt ok, men säsongen hittills usel.
  7 av 21 möjliga, nej. Vad beror det på, tro?
  All osäkerhet inför framtiden måste ju spela in, eller hur?
  Gais måste sälja sina bästa spelare för att inte gå i konken, och utan dom två är det inte lätt att hänga kvar.Wander och Mervan gjorde det mesta för gais fina placering förra året.Mål och assist.
  Blir en tuff höst med, kanske,räddad ekonomi för vidare allsvenskt spel, men utan wander och mervan hur går det då?
  Ska till mycket för att klara kontraktet, utan kvalspel.

 2. Kommentar till nästa 2-2 match nödvändig: Vad e de me gais? 2-2 mot mjällby
  efter 0-2 till sista minuterna.
  Rena eländet innan kvitteringen.
  Vilket slött spel, ingen geist alls.
  GAIS VINNER ALDRIG, TYCKS DET.
  Kanske orättvist, men något fattas laget.En seger på 8 matcher, påminner om gamla usla tider från 90talet med mängder av oavgjorda.
  Se på publiksiffran, den skrämmer ingen, 3700 i allsvenskan, hemma.
  Folk har lessnat på usel fotboll , när man kan se toppfotboll på tv varje kväll.
  Nåt nytt måste till, kanske nån inspiratör typ, vad hette han som hjälpte gais med träningen, när det såg illa ut för några år sen?
  Var det Lennartsson?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s