Helsingborgs IF 1 – 1 GAIS

Då jag inte riktigt såg hela matchen, utan tvingades (valde) att höra första halvan på radio så kan jag inte säga så värst mycket om denna match som helhet. Radioreferated gav emellertid känslan att GAIS var med i spelet där två lag båda var bättre på att försvara än att anfalla.

Dagen kommer kanske framförallt kommas ihåg genom Calum Angus olyckliga ingripanden. Först styr han in ett självmål efter tolv minuter, vilket som jag ser det utifrån reprisbilderna är att beteckna som otur snarare än slarv, och därefter blir han utvisad efter en timmes spel, en frilägesutvisning som även mer opartiska personer än jag tycker var en allt för hård bedömning.

Angus självmål är extra olycklig då hemmalagets uddlöshet medförde att de inte hade ett enda avslut på mål i första halvlek och även i andra halvlek, efter att GAIS gick ner på en man mindre, var de ändå förhållandevis dåliga på att bryta igenom det grönsvarta försvaret, för vilket GAIS skall ha en eloge. Däremot inte sagt att det inte var stressigt att se på – var nära att kissa på mig där mot slutet.

Överlag så måste matchen ses som ett fall framåt då GAIS återigen började visa vilja till att vinna bollar och komma fram med fart. Wanderson do Carmo kom också längre ner i banan och kunde hjälpa till med speluppbyggnaden mer, vilket delvis torde bero på att Romario ersatts av tvåvägsspelaren Markus Gustafsson.

Även om poängvinsten utvecklade sig till något av en bragd var det tråkigt att inhopparen Linus Tornblad inte fick ett Benny Guldfots-ögonblick, då han rusade fram och avslutade med ett skott i stolpen under tilläggstid. Nu får vi hoppas på en snarlik inställning och förmåga mot IFK Norrköping på söndag och kanske till och med en seger, för poäng kan ju vara bra att ha.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s