Syrianska FC 0 – 2 GAIS

Sista matchen från allsvenskan 2011 kan jag egentligen inte skriva så värst mycket om. Den ursprungliga intentionen var att jag skulle åka på matchen, då Södertälje inte är så långt bort. Det skulle emellertid inneburit en hel del byten och annat, vilket är tröttsamt då man lätt blir bortskämt med de billiga charterresor genom landet som annordnas av brödet och systrar av den sanna tron. På grund av detta och diverse åtaganden på hemmaplan innebär att jag stannade hemma.

Jag var dessutom för snål, och mina övriga åtaganden medförde att jag inte fullt ut kunde kontrollera mig tid, för att köpa hem matchen och tänkte lyssna på SR:s webbradio. När tiden började närma sig start visade det sig att just den sändningen inte kom igång. Det är lätt att först tänka sig en konspiration, där GAIS prioriteras sist men det har troligen i första hand att göra med de primitiva förhållanden som råder på och kring Södertäljes Fotbollsarena. Även rapporteringen som genomfördes av GP hade tekniska problem. Istället gick jag vidare och tittade på TV4-koncernens sändning via fotbollskanalen.se. Även om kanalens Bill och Bull, Ekwall och Lundh, tillsammans med Martin Åslund, inte precis kan konkurrera med radiosportens folk när det kommer till att fylla etern – delar av tiden var tyst när man såg tre män sitta och stirra ner på sina respektive laptops – visade detta snart ha sina oväntade fördelar. Efter en tid kunde man nämligen se Syrianska – GAIS bakom den långe (typiskt!) Lundh, som turligt nog ofta böjde sig ner över sin datorskärm.

Tyvärr fick man inte på detta sätt se Romarios tidiga ledningsmål i fjärde minuten – och de var inte ens intresserade av att visa några reprisbilder från detta mål trots att de vad jag kunde märka visade alla andra – men det andra målet kunde jag på detta snåla sätt se i realtid. Från upptakten då Mervan Celik och Hindås-giganten Kenneth Gustafsson lattjade sig upp längst med vänsterkanten, vidare över en hård tackling på Kenneth som gav frispark strax utanför straffområdet, vidare till frisparken – och i detta läge lade den påpasslige bildproducenten ut matchen i direktsändning – som slogs av Kenneth mot bortre, där Fredrik Lundgren nickade till bollen bortom bortre så att den gick ner mot ytan precis vid främre stolpen, där Calum Angus stod på pass och tryckte in 2-0. Sedan kunde man i lugn och ro vänta in matchslutet dryga fyrtio minuter senare.

Just det – innan dess hade man även i direktsändning fått se en straff för hemmalaget. Den unge debutanten Alexander Angelin, som fått gå in för en efter en halvtimme skadad Jimmy Tamandi, var tyvärr den som orsakade en relativt billig men inte direkt inkorrekt straff. Henri Sillanpää var emellertid med på noterna och slängde sig ner i rätt hörn.

Under en stor del av andra halvlek låg GAIS på fjärde- och bronsplats men fick se sitt helårsresultat ramla ner till femteplats efter två mål av Malmö FF mot ÖSK. Tråkigt men samtidigt en placering bättre innan 30:e omgången spelades och GAIS är bäst i stan.

Nu följer sådär fyra-fem månader av koma och löjligheter. Mervan Celik kommer med all säkerhet att försvinna. Wanderson do Carmo har det inte hörts något konkret om även om det inte är osannolikt, och måhända även bra för ekonomin, att han får ett eller ett par erbjudanden under vintern. Det är svårt att sia om det går att upprepa denna placering nästa år men som jag ser det är det viktigast att bygga vidare långsiktigt. Tappar vi Mervan och en eller två startspelare till så är det möjligt att vi tappar placeringar 2012 men förhoppningsvis skall inte degradering vara aktuellt. GAIS klubbledning, spelare och supportar kommer troligen inte att drabbas av någon hybris som kan hota den långsiktiga utvecklingen, även om ekonomin oroar mig en smula.

En fråga är om Dime eller Sillen skall vara förstaval nästa säsong. Jag avser att återkomma med svaret på denna fråga i veckan, så har vi i alla fall en sak klar inför nästa säsong.

Annonser

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s