Telefon för alla?

Märker att även media har börjat uppmärksamma vad jag fåt höra via min bättre hälft, som har äldre släktingar i glesbygden: Televerket har börjat koppla ner det fasta nätet ute på landsbygden, där det bor många äldre utan vana vid moderna telekommunikationslösningar, och ersatt det med alternativ som tycks fungera mycket sämre och dessutom är dyrare för kunden.

Att televerket skall drivas på affärsmässig basis tycks i detta fall krocka med det samhällsbehov som finns. Om det nu är så kostsamt att låta gamla kopparledningar liggar kvar, och för vilket många av de äldre en gång i tiden fått betala för, så måste PTS eller motsvarande gå in och betala mellanskillnaden för att äldre människor skall få tillgång till telefon, vilket numera torde betraktas som en förutsättning för att få tillgång till de välfärdslösningar för vilka dessa äldre människor betalat skatt för i årtionden.

Vi kan ju inte skäppa iväg alla åldringar till Ukrania, då det skulle bli för dyrt. Persontransporterna är säkert utlagda på effektiv, privat entrepenad.

Annonser

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s