Kalmar FF 2 – 1 GAIS

Midsommarhelgen inramades av GAIS-matcher. Då jag inte hade tillgång till internet eller någon egentlig möjlighet att skriva under helgen kommer således matchreportagen på rad. Av olika anledningar (minnet sviker, inte lika roligt att skriva om en förlust) så blir den här även lite kortare.

32. H. Sillanpää;

5. J. Tamandi; 2. R. Ekunde, 15. F. Lundgren, 20. K. Gustafsson;

21. E. Bassombeng (81′ 7. J. Lundén), 17. J. Mårtensson, 6. R. Ayarna, 27. M. Celik;

25. W. do Carmo (85′ 29. Romario) , R. 22. Omotoyossi (71′ 9. A. Santos)

Kalmar är ett lag som GAIS har haft svårt med under den pågående allsvenska sejouren och vilket också medfört en del jobbiga poängförluster. Jag tänker kanske framförallt på tappet i maj 2009 och vi har inte vunnit mot dem sedan 2006.

Inte heller denna match tycktes gå mot ett lyckligt slut då GAIS tidigt släppte in en boll i samband med en hörna. Bollen studsade runt som en gummiboll på spelarskallar i några omgångar innan någon back i hemmalaget fick lite fart på den och den åkte in i vårt mål. Henri Sillanpää stod som klistrad, möjligen skymd, och var inte i närheten av att ta den.

GAIS var tvunga att pressa på för att försöka ta kontroll över matchen utan att lyckas under första halvlek. Den höga och aggressiva press som GAIS försökte sig på fungerade sådär. Medan Rydström sparkade sönder Wanderson do Carmo så höll de två fast vårt innermittfält hyfsat och kunde vid omställningar ofta utnyttja kanterna. GAIS blev ofta både för långt och för smalt för enligt mitt tycke.

GAIS kvitteringsmål i andra var ett resultat av en bra spelöppnande crossboll från Johan Mårtensson som för en gång skulle överraskade KFF:s försvar och gav möjlighet för Mervan Celik att nicka in 1-1. Under en kort period fick GAIS en hel del energi och under denna korta period vågade även jag hoppa på ett ledningsmål. Till och Razak Omotoyossi tycktes för en kort tid få lite självförtroende när han dribblade sig fram i straffområdet men målet får vi vänta på. Efter detta ändrade matchen delvis karaktär. Inget lag var redo att blotta sig genom att gå fram med mer spelare än nödvändigt och spelet böljade fram mellan straffområdena likt vågor mot strandlinjen. Endast vid enstaka tillfällen lyckades någondera lag få in bollen i farliga lägen.

Långtsamt fick Kalmar FF lite mer kontroll över spelet och började skapa halvchanser. Vid en fast situation mot slutet av matchen, en frispark, så fick samme mittback i Kalmar återigen göra mål. Turligt kan tyckas men troligen rättvist. När GAIS måltjuvar har svårt och prestera och deras minste målgörare gör mål två gånger om så är seger inte att vänta. När GAIS sedan försökte vända matchen efter deras andra ledningsmål så gav de fler möjligheter för Sillanpää att briljera än Alvaro Santos att avsluta. Nej, jag är faktiskt inte bitter över denna förlust.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s