Khaddaffis fotbollskarriär

Minnet är emellanåt märkligt. Nu när Libyens ledare Khaddaffi (ja, jag stavar det så – vet inte varför det numera stavas med G i den svenska transkriberingen) återigen får en hel del uppmärksamhet borde jag minnas min barndom, då Libyen var något av en uppmärksammad ärkefiende till USA. Lockerbie-affären bidrog givetvis till detta, men överhuvudtaget hans ofta teatrala utspel, såsom hans vana att bo i ett medtaget beduintält vid utländska statsbesök.

Saadi Khaddaffi tacklas av Del Piero i den match som Perugia vann 1-0

Nej, det jag tänker på är hans sons fotbollskarriär. Saadi Khaddaffi spelade några enstaka matcher i Serie A under början av 2000-talet. Tydligen hade han varit en storspelare i Libyen, där domarna och övriga spelare visade tillbörlig respekt för den gröna revolutionens ledares tredje son. Tydligen saknades denna respekt i Italien och han spelade bara två matcher under fyra säsonger i Italien. Tydligen spelade ett positivt dopingtest en viss roll, vilket ledde till avstängning efter en match med Perugia. Detta var på den tid då Perugia emellanåt drog till sig rubrikerna, som när det talades om att klubben skulle köpa damspelaren Hanna Ljungberg och spela henne i Serie A. Efter denna märkliga period har klubben inte varit sig lik och har också gått under flera gånger, bara för att återuppstå som en fågel fenix längre ner i seriesystemet.

En kommentar

  1. Med andra ord – Perugia kunde klarat sig bättre om de faktiskt sportat Hanna Ljungberg i en fri centrroll med en drogfri Khaddaff Junior som uppbackning.
    (jag sorterar in det det un ”Sånt vi aldrig får veta”)
    🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s