GAIS 1 – 3 Trelleborgs FF

Dålig, sämre, GAIS – återigen behöver jag uppleva hur GAIS förlorar en match på ett sätt som visar att de inte har i allsvenskan att göra. Maken till patetiska sätt att släppa in motståndarna i matchen får man leta efter.

1. D. Jankulovski;
7. J. Lundén (86´10. J. Florén), 22. B. Andersson, 15. F. Lundgren, 2. R. Ekunde;
17. J. Mårtensson, 4. H. Jónasson;
23. E. Hedinsson, 14. J. Lindberg (78´6. R. Ayarna), 27. M. Celik;
21. J. Johansson

Ledning med ett mål med kvarten kvar. GAIS kontroller,som det heter, matchen men lyckas ända tappa totalt och släppa in tre mål. Det finns ingen gräns för min bitterhet.

Första halvlek var en relativt varierad affär där GAIS – tvärt emot i andra – lyckades göra mål just när Trelleborgs FF hade en bra period. På många sätt var matchbilden väntad. GAIS hade mer boll och gästerna nöjde med att spela mer på kortare anfall, vilket de lyckades relativt väl med. Detta torde främst bero på oron som spred sig i GAIS försvarslinje. Skakningen på nedre däck kan troligen positioneras till Richard Ekunde, som inte kom till sin rätt som vikarierande vänsterback.

Ledningen i halvtid skall  i hög grad tillskrivas Dime Jankulovski, som stod för tre kvalificerade räddningar. Målet gjordes emellertid av Jonas Lindberg. Ett inlägg från vänsterkanten nåde en omarkerad mittfältare, som omarkerad kunde prick-nicka in 1-0. Den unge Falköpingsonens första mål i allsvenskan. Lindberg kommer att bli en tillgång under första halvan av Superettan, innan BK Häcken köper honom för kaffepengar.

I övrigt kan vi notera att GAIS missade en straff (eller möjligen frispark vid linjen) när en av gästerna tog med hands. Andra matchen i rad och kanske inte något man skall förvånas över. Jonas Lundén visade sin matchorutin genom att protestera mot det felaktiga domslutet – så naivt!

Efter halvtid finns det emellertid lite hopp. Genom att TFF måste gå framåt skapas en del ytor för GAIS som kan spela fram på bra sätt. Framförallt Mervan Celik dominerade på sin kant och GAIS skulle kanske kunnat få ut lite mer av hans insatser. Ytorna skapades i grund och botten av Joel Johansson, som låg på topp och hela tiden hotade på djupet, vilket innebar att TFF inte kunde lyfta upp sin backlinje och begränsa ytorna. Tyvärr saknar Johansson något annat som oftast anses som en bra egenskap hos anfallare – förmågan att göra mål. Vid två tillfällen under matchen kom Joel ensam med målvakten utan att klara av mer än att skyffla bollen på denne.

Det var direkt efter det andra tillfället då Joel Johansson slarvade bort ett friläge som matchen vände. Trelleborg vänder spelet och får in en djupledsboll mot straffområdet. Fredrik Lundgren kommer på mellanhand och välter omkull motståndaren. Frilägesutvisning och frispark precis utanför straffområdet följer och på returen får motståndarna in 1-1. Därefter börjat fallet och GAIS kollapsar under trycket.

De tjugo spänn (jag är inte mycket för spel med stora pengar) jag lagt på följande fyrling hat mycket bättre förutsättningar att slå in än det odds på 53,98 som står på kupongen:

GAIS – Trelleb. 2

Gefle – Djurgård. 1

AIK – Elfsborg 1

Mjällby Åtvidab. 2

Annonser

3 comments

  1. Ja, det var ju nästan en aning snopet det här att Atleterna lyckades klara sig kvar trots uruselt spel överlag. Men man får la vara tacksam på nåt sätt och se fram mot en ny säsong i allsvenskan fylld av lidande. Mot superettan 2012!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s