B-laget slarvade bort chans till dubbelseger

Dagen efter matchen mot Häcken på fastlandet åkte B-laget ut till den gröna ön för att spela boll på Sälöfjordsvallen mot Häckens dito. En litet märklig match där Häckens lag gör mål i första och sista minuten.

Det första målet hinner jag bara se på distans när jag kommer på cykeln och torde i princip skett direkt från avspark. När jag väl kommer fram börjar GAIS långsamt ta kontroll över spelet utan att skapa så värst mycket farliga lägen. Det är rätt tydligt vilka som tillhör A-laget och vilka som är juniorer. Inte bara för att jag känner igen dem, utan för att de äldre spelarna inte alls är så valpiga i spelet. Reuben Ayarna ser på många sätt stabil ut, håller i boll och levererar rätt bra djupledsbollar – synd bara att hans distanskott påminner och Ipke Ekongs… Halgrimur Jonasson gör debut i B-laget och ger ett hyfsat habilt och rätt säkert intryck, uppspelen är dessutom rätt bra. Han får dock inte spela hela matchen utan byts ut relativt tidigt i andra halvlek.

Sikten stördes emellanåt av diverse avdankade Uefa-cupsvinnare (Johan Pettersson gjorde en hyfsad insats som offensiv inner, övrig avkomma är av mindre betydelse) med Krull-Källqvists nyfödda lilla bäbis låg och skrek ut sin ångest över att fadern inte är bra nog för att spela i GAIS. Mot Wartagården till stod islänningarna Gummi-Tarzan och Schlagerhataren Baldvinsson och tjattrade på sitt hemlands tungomål medan den tredje knatten spelade match.

Resultatet står sig till halvtid och efter detta blir spelet allt mer ofokuserat och rörigt. Mervan Celik och i viss mån Daniel Morais Reis är också rätt valpiga. Det är säkert hundra personer som någon gång försökt förklara för Mervan att man inte blir en stor fotbollspelare genom att bara dribbla utan att även bidra till laget och att det finns en fördel med att spela enkelt. Tyvärr brukar ju inte unga, tekniska yttrar vara riktigt mottagliga för dessa råd från äldre gubbar och gummor – så får han mycket begränsad tid i A-laget också och en före detta, ung valpig ytter som numera hyllar kollektivet och kampen får platsen till vänster i föregående dags match.

Morais Reis är också lite sådär och försöker bland annat filma i en B-lagsmatch framför femtiotalet åskådare – kanske inte den brasilianska sambafotbollens höjdpunkt. Tyvärr finner jag inte riktigt någon nytta med anfallaren i GAIS trupp. Han är inte vidare spelintilligent, han är inte tillräckligt uppoffrande, hans teknik är bra men kanske inte bra nog, hans avslut är inte direkt giftiga och han är inte en sån där spelare som alltid står rätt. Nu råkar han dock göra två mål. BK Häcken släpper in GAIS i matchen genom att få en spelare utvisad och en annan skadad (så som jag fattade det) och med två man mer kan GAIS nästan inte undvika att få ett övertag. 1-1 kommer på en bra hörna (jag kommer inte ihåg vem som slog det) som brassen nickar in och sedan löper han snyggt fram med från vänsterkanten och skjuter in 2-1.

Nu borde GAIS givetvis försöka spika igen, men icke! I matchens sista minut uppstår tumult när backen Sandeep Mankoo och målvakten (om jag tror heter) Max Knape inte kan ta hand om en ensam Häckenspelare som försöker få in bollen. Till slut ramlar bollen i mål men inte fören Sandeep försökt få bort den med armen. Lite onödigt väljer domaren att blåsa, rusa fram och visa ut backen och ge Häcken en straff; 2-2.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s