Blåvita självmål

Var häromdagen lite skadeglad och gick in på en känd blåvit blogg. Syftet var givetvis att gôtta mig åt mina medmänniskors olycka. Bitterheten var givetvis stor. Kollade även på inlägg från innan matchen att fokus som vanligt på den blåvite supporterns raison d’etre; att hata GAIS.

Det finns en skribent på denna sida som är speciellt underhållande. Möjligen är han en mästare på sjävdistans och samhällskritisk ironi. Det är dock troligt att det är frågan om en individ för vilket ett sekels framsteg avseende förhållandet kvinnor, fattiga, invandrare, ja faktiskt de flesta som inte är som han själv, i stor utsträckning passerat förbi denna individ helt obemärkt.

Vad som framförallt roade mig var denna enkla skiss på den raka linjens ekvation över den positiva korrelationen mellan socioekonomisk status och klubbtillhörighet belystes:
Ja, mycket roande för nynazister från kranskommunerna och Frölunda Indians marknadsansvariga. Övriga, vuxna och demokratiska människor med förmåga till empati och en mer utvecklad inställning till sociala frågor tycker nog att det hela är liiiiite pinsamt. Jag har tidigare föreslagit hur GAIS skulle kunna profilera sig på att vända sådan här fånig och föraktfull inställning mot andra medmänniskor till klubbens fördel.

Annonser

2 comments

  1. I webtidningens Sourze vagga, då månadens mest lästa artikel vann 10.000:- gjorde sig denna skribent mest känd för att lyckats fuska till sig priset inte mindre än två gånger genom att göra ett enkelt ”cookie-knep”. Som skurk och kriminell gjorde sig denna flane ett namn redan för många herrans år sedan.

  2. Men han är ju verkligen så underhållande! Jag har la i stort sett endast varit inne på bloggen i fråga i samband med derbyn och trodde först att killen bara var sarkastisk, sedan fattade jag att han är sur och bitter för att Grunden BoIS inte ville ha med honom med motiveringen att allmänt-dum-i-huvudet inte är ett riktigt funktionshinder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s