Göra en struts av en fjäder

(titeln är ett citat från signaturen Makrillen på GAIS elektroniska tankesmedja)

Efter den överraskande övergången av Pär ”Pärlan” Ericsson till GAIS istället för ÖIS, som Carlstad United trodde har deras ordförande Stefan ”Strutsen” Westergren gjort allt som står i hans makt för att föra klubben från askan in i elden. Han har angripit GAIS styrelse för att passa bättre i en gärdsgårdsserie, själv visat en tvär och föga hedervärd attityd samt uppvisat en total okunskap hur övergångar sker inom fotbollen Självmål, är måhända ett ord som lämpar sig väl i sammanhanget.

Men skam den som ger sig! Nu ser ordföranden nya möjlighet att slänga ved på brasan. På den unga anfallarens 20-årsdag samlar han till ett extra styrelsemöte och stänger av Ericsson för resten av säsongen. Detta är dock inte något beslut som är väl förankrat hos tränarna som väljer att sluta med omedelbar verkan i protest mot styrelsens beslut. Några spelare från A-truppen har gått ut med ett eget pressmeddelande där de hotar med att sluta även de (båda sidor pressmeddelanden).

Stefan Westergren vid presskonferens med lokal media

Strutsen själv raljerar friskt men har uppenbarligen begränsad erfarenhet av sitt uppdrag. Som journalist (sic!) och sedan informatör(sic igen!) kom han in som ordförande för bara ett par veckor sedan sedan tidigare ordförande avgått ”Att hålla ihop styrelsen och föreningen och se till så att informationen fungerar mellan olika delar” svarar han vid tillträdet på frågan om vilket som är hans viktigaste uppgift. Likt en trängd kejsare eller maffiaboss i en Hollywoodfilm börjar han se hot och faror överallt. Det hela är en kamp för Carlstad Uniteds överlevnad, säger han och tydligen måste han förstöra klubben för att rädda det (för att göra en parafras på ett känt citat från Vietnamkriget).

Carlstad United ligger för närvarande tvåa i Division 1 Södra. Om klubben hade några förhoppningar att gå upp till Superettan denna säsong så kan de nog glömma de, tack vare sin nya ordförande strutsen. Bland klubbens uttalade mål står det att ”fotboll går före pengar”, då är det förstås rimligt att stänga av spelare som saknar långa kontrakt.

Som betraktare på lite distans kan man la konstatera att det finns ingen annan glädje likt skadeglädjen. Nu blir det middag, grillad struts kanske?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s