Ännu en mittfältare – nu från Ghana (uppdaterad)

(från Bobbie till VM 2010)

Precis som de rykten BtVM10 hört och förtäljt om tidigare, blir ghanianen Reuben Ayarna, 23 år, (gepe) Prince Ikpe Ekongs ersättare i truppen. Han har tidigare varit på GAIS-gården och provtränat i några veckor. Trodde personligen att eventuella nyheter skulle få vänta till efter helgen, men så är alltså inte fallet. Ayarnas övergångspapper är tydligen ännu ej i ordning, utan eventuella framträdanden i den grönsvarta tröjan lär dröja till efter bortamatchen mot saik.

Reuben Ayarna beskrivs som en vänsterfotad spelare med ett bra passningspel och speluppfattning som framförallt är lämpad för rollen som balansspelare men sägs kunna spela över hela mittfältet.

I och med värvningen av den lovande mittfältaren Johan Mårtensson som nu ansluter till truppen kan Prince ha fått inte en, utan två ersättare – båda tämligen oprövade. Ayarna har tidigare spenderat ett antal år åt amerikansk collegefotboll i Boston, där han tycks varit något av en stjärna. Vilka kvalitéer detta kan tänkas innebära är svårt att sia om. På sätt och vis går det att utgå från att alla utländska ligor är bättre än allsvenskan, men amerikansk collegefotboll kan lika väl vara i paritet med division 4.

23 år gammal och med ett 4,5 årskontrakt torde han i bästa fall vara en nära nog färdigutvecklad spelare som GAIS tror mycket på. I värsta fall kan han bli ännu en spelare som tär på klubbens ekonomi utan att bidra med spets till truppen – en ny Sheriff Suma (som i alla fall hade åldern med sig), Super-Migen eller Ponomarev. Och är det ännu fler mittfältare GAIS egentligen behöver? Det har talats om ytterligare ett nyförvärv nästa vecka – den som lever får se om denna någon är en ny messias.

*****

Samtidigt tycks Suma gå på lån till en norsk klubb för resten av året. Förhoppningsvis en god lösning för såväl Suma som GAIS. Det har tidigare sagts att han inte ingår i våra framtidsplaner och om han kan få spela boll och öka sitt värde annorstädes är det något som gynnar alla parter. Som tidigare meddelats går Henrik Dahl på lån till Varbergs BoIS. Dessutom går nu Migen Memelli till FK Tirana under resten av kontraktstiden, förhoppningsvis tar han sina – enligt rykterna höga – lönekostnader med sig till Albaniens huvudstad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s