Radioprogram om Supportar

Upptäckte genom en liten intervju i gepe att det skall göras ett radioprogram om supportrar! På P1! Att det är just på P1 gör mig en smula nyfiken. Det torde la borga för någon form av djup och substans. Dessutom svarar den framtida programledaren Ola Sandstig (som själv står och sjunger) på den väntade frågan om huliganism att han är trött på frågan. Ser fram att få höra ett förhoppningsvis nyanserat perspektiv på supporterutvecklingen i Sverige.

Ja, lite förutsägbart måste det trots allt bli och i det sammanhanget har GAIS en given plats:

– Jag tittar bland annat på martyrskapet i GAIS. Om konsten att lida. Hur det är att åka upp och ner i seriesystemet och vilken påverkan det har fått på gaisarnas mentalitet.

Det står inte något om när på dygnet programmet skall sända (finns ingen information på SR:s sidor eller annorstädes heller så vitt jag kan se), någon gång mellan två och tre på natten mellan måndag och tisdag antagligen, men i alla fall!

(jag har ändrat i citatet ovan för att GAIS skall stavas med versaler)
*****

Men för att i alla fall beröra huliganfrågan. I Metro fanns en helt lysande liten notis:
”Den 18-årige Sjöviksbon tände en bengalisk eld när GAIS fotbollslag sprang in på Nya Ullevi den 25 september förra året. Igår åtalades han för förseelse mot ordningslagen. Mannen erkänner, men säger att han hittade den bengaliska elden där han stod på läktaren. Jag är öisare, säger han till polisen.”
Jag hoppas förstås att GAIS nu fakturerar ÖIS för detta fula tilltag. Det är la inget att bråka om, de har la pengar.

*****

En inte fullt så rolig artikel berörde en IFK-anhängare som nu står åtalad för våldsamt upplopp:

”20-åringen erkänner brott. ‘Vi skulle krossa råttorna’, säger han i polisförhör med syftning på AIK:arna. ‘Vad fan ska jag säga. Det var ju 300- 400 stycken och det var påfrestning av ord och alla hatar ju AIK.’ Han säger sig dock inte ha haft för avsikt att träffa någon polis.”

Tja, på något sätt är det la en smula roligt att han talar om att man ju hatar AIK ungefär som en vanlig människa skulle sagt att solen är ju gul eller det regnar mycket i Borås. Det är däremot också intressant tendens i artikeln. Mannen har gripits av civilklädd polis efter att ha kastat sten mot AIK-anhängare och polisen. Kan man ana att det är det faktum att han kunde ha träffat en polis som gör det till ett allvarligt brott? Att slänga sten på AIK-are är ju helt naturligt och normalt, som att solen är gul eller att det regnar mycket i Borås och således inte något polisärende, eller?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s