GAIS 4 – 1 Qviding

(Det här inlägger är först skrivet för bloggen Bobbie till VM 2010)

Tisdagens träningsmatch mot kvarterslaget från stadens östra delar innebar återigen en del omstuvningar i startelvan. Delvis för att spara en del spelare men kanske framförallt för att det åter kommit in några sena återbud till truppen. Axel Wibrån stod i mål framför en backlinje med Gustafsson, Bobbie, Tobiasson och Lundén. På innermittfältet startade Coopertestets mästare Eyjo med Wanderson och provspelande Grimes, där Eyjo tog mest defensivt ansvar och Grimes spelade i rollen som tia. Västerytter var Lycén och till höger Levon Patjadzjan och framåt startade Migen.

GAIS tog som förväntat tidigt kommandot i matchen och 1-0 kom redan i tredje minuten genom Lycén efter en passning från Grimes. Ashley Grimes visade återigen god bollbehandling och spelförståelse. I jämförelse med halvtimmen mot Åtvidaberg kom han dock enligt min uppfattning inte lika väl med i spelet. Måhända tog en bitvis utmärkt Wanderson upp en del av hans ytor samtidigt som mycket av spelet fördes via kanterna. Första halvlek kom flest bollar på Lycéns kant – eller kanske beror det på att jag stod på den sidan? Tommy Lycén gjorde några fina inbrytningar och inlägg. Överhuvudtaget ser inläggen bättre ut i år, även om GAIS inte kan räkna med att få lika mycket tid med allsvenskt motstånd. Samarbetet fungerade väl med Kenneth Gustafsson som flera gånger var nere vid bortre kortlinjen och nosade vilket också bidrog till 2-0 som Migen Memelli stilfullt utförde. Mål andra matchen i rad för 2007 års målsumpare som i övrigt gjorde en god insats den halvlek han spelade.

I andra halvlek gjordes det en del byten, framför allt två i backlinjen där Tobiasson och Lundén, som fick en rejäl kyss i slutet på första som jag hoppas inte gav några långvariga men, mot två juniorer. Den nye högerbacken, en liten pojkhalva med namnet Tisell om vi vågar tro på speakern, hade det bitvis och fullt förståerligt tufft mot den rutinerade och mycket större vänsteryttern och ikonen Mattias Gravem i Zoran Lukics 4-3-3. Senare sattes ytterligare en junior in som defensiv mittfältare och mot slutet sattes lärlingen Mervan Celic in som fortsatte på samma sätt som han spelade mot Åtvidaberg, med ett lovande spel och fart som ytter. Framåt ersattes albanen med Sheriff Suma som inte gjorde så värst mycket väsen av sig i sin halvlek även om ett utmärkt framspel från vänterkanten ledde fram till Levon Patjadzjan som gjorde 3-0. Innan dess hade den bollkäre och -skickliga armeniern gjort flera avslut som alla gått helt fel vänster, höger och ovanför mål. I mitten av andra halvlek kunde Ashley Grimes kallt och elegant avsluta till 4-0 och beroende på hur han spelar mot BK Häcken på lördag har ledningen en del att tänka på.

Strax efter tröstade sig Qviding med 4-1 genom ett mål av Gunnilsefostrade mittfältaren Lopez. Lite drygt sjuhundrafemtio åskådare kunde dra sig hem när domaren blåste fast klockan på tavlan var på 89:e minuten. Troligen kommer lag som BK Häcken, IFK Norrköping och Djurgården vara bättre värdemätare för var GAIS står inför säsongen 2008, men Qviding var inte alls ofarliga och kan måhända överraska i superettan i år.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s