Mysiga avenyn

För dom som själv har nåt att dölja ropar på förstärkt polis

Satt på en spårvagn som i maklig takt skakade ner för kungsportsavenyn samtidigt som jag läste en artikel i metro om hur plågade butiks- och kontorspersonal är av gatumusikanter. Jo, tjenare. Har de någonsin provat att gå in i någon affär? Som konsument tvingas jag ofta lyssna på vedervärdiga radiostationer som spelar kval och annan skitmusik. Värst är det förstås i juletider. Många affärer har tappat mig som kund genom åren. Slutsatsen företagarföreningen Avenyn drar är att gatumusikanter bör förbjudas på Avenyn.

Andra saker som redan är förbjudna är affischer, felparkerade cyklar och alla former av försäljarstånd. Måhända är det företagarföreningen på Avenyns gammalstalinistiska attityd till paradgator som gjort avenyn till en öde och trist vindtunnel under den tiden som inte drogpåverkade fjortisar och drängfulla trollhättebor raglar runt på stråket.

Kommunalrådet Jan Hallberg (m) har en lakoniskt svar: ”Om man störs av någon som spelar får man försöka prata med dem.” Hemska tanke för det företagarna på avenyn – det är sånt man har poliser till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s